Wczytuję dane...
KOD: 53355201444KS
Autor:
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 6.90 PLN
Wydawca: Dragon
Piwo to trzeci po wodzie i herbacie najczęściej spożywany napój na świecie. Pierwszym etapem jego warzenia jest uzyskanie słodu, następnym chmielenie brzeczki, a ostatnim fermentacja alkoholowa, która nadaje złocistemu napojowi smak i aromat odczuwany podczas spożywania.

Pierwsze udokumentowane informacje o warzeniu piwa pochodzą z pustyni sumeryjskiej, gdzie znaleziono, pochodzący sprzed pięciu tysiącleci, kalendarz mezopotamski, który precyzyjnie opisuje sposób produkcji złocistego napoju. W Polsce piwo od najdawniejszych czasów konkurowało wśród braci szlacheckiej z miodem. Jednak z czasem drogi miód pozostał w magnackich piwniczkach, a piwo stało się napojem spożywanym powszechnie. Dzięki zawartym w książce informacjom Czytelnik dowie się, jak przy użyciu dostępnych na rynku produktów i narzędzi samemu przyrządzić ten niezwykle popularny alkohol.

Szczegóły

  • Autor: 

  • Objętość: 

    48

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Format: 

    13.5x21.0cm

  • ISBN: 

    9788362521586

  • Rok wydania: 

    2011

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • Wydanie: 

    1

Polecamy