KOD: 54917602370KS
Autor:
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 6.90 PLN
Dział kotlety to worek bez dna. Można czerpać z niego w nieskończoność i układać setki jadłospisów. A prawie 300 lat temu kotlety w zasadzie nie istniały – na stolach królowały pieczenie i mięso gotowane. Od kiedy jednak zaczęto piec i smażyć małe porcje mięsa – powstało wiele ich nazw, a wśród fachowców rozpoczęły się zażarte spory o to, co w kuchni jest kotletem, co sznyclem, co filetem, a co zrazem. W worku zatytułowanym kotlety znajdziemy bowiem antrykot i befsztyk, rumsztyk i sznycel, rozbratel i bryzol, frykadelki i medaliony, steki i zrazy.
W tej książce proponujemy przepisy na wszystkie rodzaje kotletów niezależnie od ich nazwy i sposobu przygotowania.

Szczegóły

  • Autor: 

  • Objętość: 

    176

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • ISBN: 

    9788376489698

  • Rok wydania: 

    2011

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • Wydanie: 

    1

Polecamy