Wczytuję dane...
KOD: 57181401444KS
Autor: Bąk Jolanta
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 6.90 PLN
Wydawca: Dragon
Sztuka konserwacji żywności jest chyba tak stara, jak historia ludzkości. Niezależnie od położenia geograficznego i warunków klimatycznych ludzie niezwykle szybko nauczyli się, jak sprawnie zabezpieczać pożywienie przed zepsuciem. Sposoby konserwacji zmieniały się w miarę rozwoju nauki, zmieniały się także zasady przyrządzania posiłków, gusta kulinarne, niezmiennym jednak pozostawało zamiłowanie człowieka do dobrego jedzenia oraz dbałość o jego bezpieczne przechowywanie.

Trudno sobie wyobrazić tradycyjną polską kuchnię bez kiszonej kapusty, nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych konfitur, dżemów, kompotów, soków, sałatek, kiszonych ogórków czy marynowanych grzybów. Zamknięte w słoikach skarby lata poustawiane na półkach spiżarni, kojarzą się z domem, dzieciństwem i tradycyjną „babciną kuchnią”. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie musi być skomplikowane i czasochłonne, co więcej, przyrządzanie apetycznych zimowych przysmaków według tradycyjnych i nowych receptur może się okazać prawdziwą przyjemnością.

Szczegóły

  • Autor: 

    Bąk Jolanta

  • Objętość: 

    144

  • Oprawa: 

    Twarda

  • Format: 

    17.0x24.0cm

  • ISBN: 

    9788363559021

  • Rok wydania: 

    2012

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • Wydanie: 

    1

Polecamy