KOD: 64622101426KS
Autor:
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawca: Jedność
Propozycje słodkich deserów z owocami w roli głównej oraz praktyczne porady,
pomocne dla każdego cukiernika amatora. Od bavarese z melona i brzoskwiń
w winie musującym po zabajone z karmelizowanymi jabłkami i palaczinki z malinami
i ricottą.



Śliwki w syropie z lodami
Bezy z kremem kasztanowym
Brzoskwiniowa melba
Mrożona zupa owocowa
Naleśniki z figami i migdałami
Wiśnie w alkoholu


Odbiorcy:
- miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie
- osoby szukające niezobowiązującego upominku.

Dlaczego warto przeczytać tę książkę
- zawiera niezbędne informacje o właściwościach poszczególnych owoców i sposobach
przygotowywania z nich nie tylko ciast czy naleśników, ale również przetworów czy sałatek
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza
w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom.

Szczegóły

  • Autor: 

  • Objętość: 

    96

  • Oprawa: 

    Twarda

  • Format: 

    19.0x19.5cm

  • ISBN: 

    9788376608013

  • Rok wydania: 

    2013

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • Wydanie: 

Polecamy