Wczytuję dane...
KOD: 978-83-7277-736-2
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
Dostępność: 24 godzin
EAN: 9788372773562
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Wydawca: Astrum

Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka? Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby? Zastanawiasz się, dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy? A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzki?
To mogą być objawy alergii – jednej z najczęściej występujących chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niewłaściwa reakcja układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia, dotyka zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością? Przede wszystkim unikać uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym – podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a także proponuje specjalne diety dla niemowląt, dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż (dieta bezglutenowa), białka mleka krowiego i białko jajka kurzego.
Mamy nadzieję, że Kuchnia alergików ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych dań.

Szczegóły

  • Autor: 

    Barbara Jakimowicz-Klein

  • Objętość: 

    176

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Format: 

    145x205

  • ISBN: 

    978-83-7277-736-2

  • Rok wydania: 

    2015

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...