Wprowadzenie do książki
Przepisy na pyszne mięsa siostry Marii
„Wszystko, co się rusza i żyje, niech wam służy za pokarm; tak jak zielone jarzyny, daję wam wszystko” - rzekł Bóg do Noego i jego synów w dzień opuszczenia arki, błogosławiąc spożywanie przez ludzi wszelkich płodów ziemi: roślin oraz mięsa zwierząt darowanych człowiekowi przez Stwórcę. Choć Kościół Katolicki nakazuje nam wstrzemięźliwość od spożywania mięsa we wszystkie piątki roku, Środę Popielcową oraz w Wigilię Bożego Narodzenia, to w pozostałe dni pokarmy mięsne stanowią dla nas ważny element posiłków. Trudno wyobrazić sobie niedzielny obiad albo inną rodzinną uroczystość bez tradycyjnych kotletów schabowych, sznycli, klopsików, pieczonych kurcząt, aromatycznych rolad czy pieczeni. W książce Przepisy na pyszne mięsa Siostry Marii zostały zebrane najpopularniejsze polskie przepisy na dania z drobiu, wołowiny, wieprzowiny i dziczyzny. Niech przygotowane według nich potrawy pomogą nam cieszyć się towarzystwem bliskich i smakiem dobrego posiłku.
Szczegóły
-
Autor:
Maria Goretti
-
Objętość:
300
-
Oprawa:
Twarda
-
Format:
145x205
-
ISBN:
978-83-63546-24-3
-
Rok wydania:
2013