Wprowadzenie do książki
Szybkie i łatwe dania na co dzień
Nasze życie upływa w pośpiechu. Zależy nam jednak na tym, aby odżywiać siebie i domowników różnorodnymi, szybkimi do przyrządzenia, zdrowymi, a także pysznymi daniami. Większość zaprezentowanych tu potraw można podać na stół w czasie krótszym niż 30 minut. Inne przygotowuje się błyskawicznie, a potem zostawia w piekarniku lub na gazie na pół godziny albo godzinę. Wszystkie proponowane dania są pożywne i smaczne, a przy tym zdrowsze niż większość gotowych potraw, a co najważniejsze, ich przyrządzenie zajmuje tyle czasu, ile odgrzanie gotowego posiłku kupionego w supermarkecie.
W pierwszym rozdziale wyjaśniamy, jak kupować, przygotowywać oraz gotować szybko i sprawnie. Podpowiadamy też, co zawsze warto mieć pod ręką w spiżarni, lodówce i zamrażalniku, by móc przyrządzać różnorodne i smaczne dania. Nasze listy zakupów pozwolą ograniczyć czas wizyty w sklepie do minimum, oszczędzić sporo pieniędzy na niezdrowych i kosztownych gotowych daniach, a wybierać te półprodukty, na przykład oprawione warzywa lub owoce z puszki, z których będziemy mogli szybciej ugotować obiad. Przepisy zawarte w tej książce ułatwią każdej, nawet najbardziej zapracowanej osobie gotowanie smacznych, świeżych, domowych posiłków.
Szczegółowe Informacje
-
Liczba stron:
320 stron 250 kolorowych ilustracji 365 przepisów
-
Wymiary:
210x280
-
Oprawa:
Twarda
-
ISBN:
978-83-60530-52-8
-
Rok wydania:
2009