Zastosowanie
Przepisy kulinarne
Medycyna naturalna
Przyprawy i zioła są w kuchni niezastąpione. Stosuje się je do poprawienia smaku i aromatu potraw. Są znane od tysiącleci i stosowane były przez prawic wszystkie ludy i narody, początkowo do celów leczniczych i magicznych, później także kulinarnych.
Pochodzenie przypraw i ziół Przyprawy i zioła, które obecnie wykorzystujemy w polskiej kuchni, pochodzą z różnych regionów świata. Wiele z nich wywodzi się z. Indii oraz krajów arabskich. Przyprawy korzenne do dziś są przeważnie sprowadzane, jednak wiele ziół spotyka się w naszej strefie klimatycznej, a liczne odmiany możemy uprawiać w ogrodzie, na balkonie lub nawet na parapecie, w doniczce.
Szczegóły
-
Autor:
Smaza Anna
-
Objętość:
5
-
Oprawa:
Miękka
-
Format:
145x205
-
ISBN:
978-83-78998-073-5
-
Rok wydania:
2014
-
Tematyka:
Zdrowie Uroda