Wczytuję dane...
KOD: 978-83-8087-537-1
Autor: Daniel Coceancig
Dostępność: 2 godzin
Koszt wysyłki od: 6.90 PLN
Wydawca: Laurum

Wprowadzenie do książki

Ciastecznik Przepisy na sezonowe ciasta i desery

  Często się zdarza, że pieczemy wtedy, gdy nadchodzą urodziny, imieniny lub z innej okazji zaprosiliśmy gości. Ja dobieram składniki do ciasta według pór roku i z jednej strony staram się korzystać z naszych polskich produktów sezonowych, lecz z drugiej strony bazuję na tym, co znajdę w sklepie. Truskawki dostaniecie teraz przez cały rok, ale czy zimą będą miały taki smak jak w maju? No i przede wszystkim, czy cena tych owoców będzie taka sama?

   W programie nauczyłem się tego, że zawsze warto korzystać z lokalnych składników i produktów. Nie chodzi tutaj o reprymendę od Michała Brysia za wykorzystanie suszonych ziół, lecz o smak. Nie boję się korzystać z mrożonych owoców, jednak musicie pamiętać, że jeżeli korzystacie z takiego produktu, musicie potraktować go po królewsku, by wydobyć każdą drobinkę aromatu.

  • Styczeń: jabłka, gruszki, dynie, marchew, melon
  • Luty: jabłka, gruszki, dynie, marchew
  • Marzec: jabłka, gruszki, dynie, marchew
  • Kwiecień: jabłka, gruszki, marchew, rabarbar
  • Maj: rabarbar, truskawki
  • Czerwiec: cukinia, agrest, czereśnie, wiśnie
  • Lipiec: arbuz, maliny, porzeczka czerwona i czarna, morele, czarny bez
  • Sierpień: brzoskwinie, nektarynki, poziomki, jagody, winogrona
  • Wrzesień: śliwki, jeżyny, pigwa, żurawina, figi, orzechy
  • Październik: gruszki, jabłka, śliwki, pigwa, granat
  • Listopad: gruszki, jabłka, banany, pigwa, dynia
  • Grudzień: gruszki, jabłka, śliwki, suszone owoce

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Daniel Coceancig

  • Liczba stron: 

    196

  • Wymiary: 

    165x235

  • Oprawa: 

    Twarda

  • ISBN: 

    978-83-8087-537-1

  • Rok wydania: 

    2018

Polecamy