Wprowadzenie do książki
Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału
Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman – weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy. Teraz w nowej roślinnej odsłonie wracamy z Weganonem do słodkości z dzieciństwa, smaków kuchni naszych mam i babć. Do niezapomnianego zapachu kruchych babeczek z kremem budyniowym, pischingerów i szyszek. Poznamy tajemnice robienia tart i prostych śniadań, świątecznych ciast oraz deserów z różnych stron świata.
Paweł Ochman w 100 nowych przepisach, których nie znajdziesz na blogu, podpowiada:
- Czym zastąpić nabiał i jajka?
- Jak łatwo połączyć podstawowe składniki?
- Co zrobić, by było szybko, zdrowo i pysznie?
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Paweł Ochman
-
Liczba stron:
288
-
Wymiary:
220x260
-
Oprawa:
Twarda
-
ISBN:
978-83-240-5001-7
-
Rok wydania:
2017