KOD: 978-83-722-9715-0
Autor: Magdalena Makarowska, Musiałowska Domini
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawca: Feeria

Wprowadzenie do książki

Dieta w insulinooporności

Druga książka specjalistki w dziedzinie insulinooporności Dominiki Musiałowskiej napisana we współpracy ze znaną dietetyczką Magdaleną Makarowską.

Vademecum, czyli w skrócie wszystko, co musisz wiedzieć na temat insulinooporności.

Menu na 4 miesiące z ciekawymi, prostymi i pysznymi przepisami.

Insulinooporność, czyli obniżona wrażliwość organizmu na działanie insuliny, może dotyczyć każdego z nas, niezależnie od wieku, płci, miejsca zamieszkania czy wagi. Coraz częściej dotyka osób młodych i aktywnych oraz dzieci. Jest to jednak zjawisko, które budzi wiele wątpliwości nie tylko wśród pacjentów, lecz także wśród specjalistów.

Co do jednego wszyscy są zgodni: zdrowy styl życia jest podstawą zarówno profilaktyki, jak i leczenia insulinooporności.
Ogromne znaczenie w zmianie stylu życia na zdrowszy ma TO, CO JEMY. Brzmi groźnie? Nic bardziej mylnego. Dieta dla osób z insulinoopornością wcale nie musi być restrykcyjna, nudna i pełna wyrzeczeń. Zapraszamy na ekscytującą wyprawę do kuchni smacznej, prostej i zdrowej, w którą może się wybrać cała rodzina! Stosując się do zawartych tu wskazówek dietetycznych i dotyczących codziennej aktywności fizycznej, poczujesz przypływ energii i chęci do życia. W książce oprócz przepisów na cztery miesiące czeka na Ciebie również niespodzianka: VADEMECUM dla insulinoopornych, czyli zbiór odpowiedzi na pytania, które najczęściej zadają osoby zmagające się z tą chorobą.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Makarowska Magdalena, Musiałowska Dominika

  • Liczba stron: 

    356

  • Wymiary: 

    165x205

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-722-9715-0

  • Rok wydania: 

    2018

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...