-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.IP Ingredients GmbH
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Kefir
Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość). Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości. Witamina B₁₂, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy. Składniki mineralne to m.i.n. duża ilość wapnia organicznego. Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organiźmie a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany. Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.
Nie zawiera glutenu.
Dzięki swoim właściwościom poprawia trawienie, wspomaga odchudzanie, korzystnie działa przy zaparciach, osteoporozie, infekcjach, chorobach przewodu pokarmowego, chorobach serca i naczyń krwionośnych, osłabieniu organizmu. Wzmacnia paznokcie i włosy .
Ma duże zastosowanie w kosmetyce –można stosować także zewnętrznie np.przy rozstępach skórnych
SZCZEGÓLNIE POLECANY PRZY ODCHUDZANIU
Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie
Nie zawiera cukru, zagęszczaczy ani żadnych dodatków chemicznych
KEFIR Zawiera kultury bakterii:
- Lactococcus lactis subsp.
- Lactobacillus subsp.
- Leuconostos subsp.
- Streptococcus thermophilus
- Typowe drożdże i mikroflorę kefirową
Fragment z książki Leczenie żywieniem o Kefirze:
Kefir
Musimy pamiętać, że kefir to olbrzymia bomba energetyczna. Wszelkie płyny energetyzujące są niczym przy kefirze posiadającym bakterie kefiru mongolskiego. Szanowni Państwo, na Wschodzie kefir, który Państwu proponuję, nazywany jest rozkoszą mężczyzn. Najbardziej nowoczesne badania wykazują, że dzięki tym kefirom zwiększa się ruchliwość plemników. Badania na zwierzętach wykazały, że zwiększa się ilość miotu i zdrowotność. Zwierzęta mają piękniejsze, błyszczące futerko. Ale o dziwo zwiększają się objętościowo ich narządy płciowe. Badania u najbardziej prestiżowych ośrodkach naukowych świata wskazują, że te doświadczenia dotyczące zwierząt potwierdzają się u ludzi. Natomiast u sportowców jest już wiadomym powszechnie, że kefir to energia.
Najdroższe kliniki odchudzające w Moskwie i na całym Wschodzie opierają się na kefirze. Kefir, dzięki wytwarzaniu C02 powoduje przyspieszenie ruchu robaczkowego jelit. Wytwarza olbrzymią ilość kwasu mlekowego. Powoduje tzn. oczyszczanie organizmu. Z moich wieloletnich doświadczeń wynika, że ma zdolności porażające układ nerwowy pasożytów tj. glista ludzka, owsik. Po spożywaniu go przez 6 tygodni nasz przewód pokarmowy pozbywa się pasożytów i to w sposób widoczny.
Obecnie wszyscy sportowcy używają kefiru w swoich dietach jako płynu energetyzującego. Uwaga, sproszkowany kefir, który znajduje się na półkach ze zdrową żywnością jest świetną pożywką dla bakterii różnego rodzaju, tak jak zresztą każdy produkt żywieniowy. Miałam już przypadki ciężkiego zatrucia po spożyciu kefiru w proszku. Dlatego szanowni państwo róbcie sobie kefiry w domu zwracając uwagę na czystość. Masz katar, masz grzybicę, masz helicobacter - zakładaj maseczkę robiąc kefir! Mam wiele doniesień od osób, które kierując się tylko wiadomościami otrzymanymi z książki dzięki kefirowi pozbyło się pasożytów przewodu pokarmowego, przyzwyczajeń pod postacią palenia papierosów, picia piwa, nadmiernej ilości kawy.
UWAGA przepis na kawę po mongolsku pitą w jurtach: parzymy bardzo mocną kawę, wlewamy do miseczki A objętości i do tej kawy (temp. 60°C) dolewamy kefir, mieszamy. On się rozpuszcza i taką kawę pijemy, rozkoszujemy się nią i dostajemy kopa energetycznego.