Tradycyjne Pieczywo Domowy Wyrób
Wczytuję dane...
KOD: 978-83-61060-31-4
Autor: Eleonora Trojan
Koszt wysyłki od: 6.90 PLN
Wydawca: AA

Wprowadzenie do książki

Tradycyjne Pieczywo Domowy Wyrób

    Zapraszam do wypróbowania swoich sił w wypieku pieczywa, bo jestem przekonana, że jest to z różnych względów bardzo wartościowe. Najprostszym pomyślnym rezultatem jest leżący na stole smakowity bochenek, bez polepszaczy i innych podejrzanych składników, za to samodzielnie przyrządzony i osobiście doprawiony, według własnego smaku. Ponadto wypiek chleba umożliwia nawiązanie łączności z tradycją i dawnym trybem życia. Żyjemy współcześnie tak szybko, w wielkim stresie i pośpiechu, tymczasem pieczenie chleba to czynność bardzo czasochłonna i absorbująca. To wręcz wyzwanie logistyczne - wymaga planowania, często z kilkudniowym wyprzedzeniem, zmusza do cierpliwości i odpowiedzialności, a w ten sposób - uczy. Organizuje czas i każe nim nieśpiesznie rozporządzać. Ale nawet jeśli wypiek nie od razu się uda, jeśli chleb się przypali albo okaże się niedopieczony, albo za mało wyrośnie, to przecież pozostaje przygoda, wyzwanie, możliwość poeksperymentowania. Dlatego właśnie w tej książce przepisy na tradycyjne wypieki sąsiadują ze współczesnymi i zaskakującymi. Bo tradycja nie jest tym, co dane i niezmienne, a tym, co z przeszłości jest ważne w naszym życiu. Dlatego proszę popuścić wodze fantazji i stosować ulubione dodatki w indywidualnych konfiguracjach, opierając się na sprawdzonych recepturach. Proszę też wymyślać własne receptury - w najgorszym razie przepisu nie zanotujecie... Nie należy się jednak zniechęcać, gdyż - jak wiadomo - bez pracy nie ma kołaczy, a chleba tym bardziej.

Eleonora Trojan

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Eleonora Trojan

  • Liczba stron: 

    159

  • Wymiary: 

    165x235

  • Oprawa: 

    Twarda

  • ISBN: 

    978-83-61060-31-4

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...