Wczytuję dane...
KOD: 978-83-277-1963-8
Autor: Paulina Borkowska, Beata Anna Dąbrowska
EAN: 9788327719638
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Wydawca: WAM

Komplet 4 książek

Dieta warzywno-owocowa,
Dieta warzywno-owocowa. I co dalej?,
Dieta warzywno-owocowa. Przepisy na wychodzenie,
Kiszenie i fermentacja

Odkrywaj moc diety, której zdrowie zawdzięczają tysiące polaków

Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej

  • odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw,
  • odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu,
  • poprawisz wygląd swojej skóry,
  • zwalczysz uczucie zmęczenia,
  • ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność.

Czytając tę książkę, poznasz:

  • 5 filarów zdrowego odżywiania, które staną się podstawą Twojej diety,
  • powody, dla których nie możesz schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem,
  • ,,tajemne" metody dietetyków przedstawione w czytelny sposób,
  • reguły prawidłowego i świadomego komponowania posiłków,
  • zasady efektywnej aktywności fizycznej i sekret trwałej motywacji.

Ta książka to jedyna na rynku pozycja zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej! Znajdziesz w niej:
- informacje dotyczące kolejnych etapów wychodzenia z postu - pełny program w jednym miejscu,
- 115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety,
- listę produktów niezbędnych do przeprowadzenia każdego z etapów wychodzenia,
- przykładowe zestawy menu,
- sprytne wskazówki, porady dietetyczne i triki na właściwe odmierzanie składników i porcji posiłków.

Zdrowie zakręcone w słoikach

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca - nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!

W książce znajdziesz:

  • porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,
  • przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,
  • wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,
  • porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,
  • inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,
  • sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.

Azymut

  • Autor: 

    dr Ewa Dąbrowska

  • Format: 

  • Ilość stron: 

  • ISBN: 

    9788327719638

  • Oprawa: 

    twarda

  • Rok wydania: 

    2021

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...