Wczytuję dane...
KOD: 978-83-934683-2-4
Autor: Konińska Grażyna, Sadowski Waldemar
Koszt wysyłki od: 6.90 PLN
Wydawca: ekoprodukt

AMARANTUS? a co to jest? To częste pytanie, które pojawia się nawet wśród profesjonalnych kucharzy, pomimo że jest to zboże absolutnie wyjątkowe pod względem wartości odżywczych, smaczne i niezwykle uniwersalne w kuchni. Zawiera min.: więcej wapnia niż mleko, więcej magnezu niż czekolada, więcej żelaza niż szpinak, a bezglutenowego białka tyle co mięso z kurczaka. Dla miłośników kuchni i sztuki kulinarnej ważna jest także mnogość jego zastosowań. Dysponując amarantusem w postaci nasion, mąki czy nasion ekspandowanych (wytwarzanych tak jak popcorn) można przygotować dania na każdą porę dnia. Łatwo i szybko przyrządzimy pełnowartościowe śniadanie, pożywną i niezbyt pracochłonną zupę, czy wykwintną kolację z piekarnika. Wystarczy zapoznać się z naszą książką, nabyć dostępne w sklepach ekologicznych czy delikatesowych składniki i puścić wodze fantazji kulinarnej, by do naszych 150 przepisów dodać 150 własnych, bezglutenowych przepisów na dania z amarantusa.

Szczegóły

  • Autor: 

    Grażyna Konińska, Waldemar Sadowski

  • Objętość: 

    144

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Format: 

    160x200

  • ISBN: 

    978-83-934683-2-4

  • Rok wydania: 

    2013

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

Polecamy