Wczytuję dane...
KOD: 978-83-7579-520-2
Autor: Michelle Keogh
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawca: Galaktyka

Wprowadzenie do książki

Tajniki suszenia żywności

Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora

W książce Tajniki suszenia żywności znajdziesz cenne informacje na temat:

  • zalet suszenia żywności; 
  • działanie dehydratora; 
  • wyboru dehydratora i akcesoriów kuchennych; 
  • sposobów na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów; 
  • owoców i warzyw najlepiej nadających się do suszenia; 
  • elementów wpływających na czas suszenia żywności; 
  • metod przygotowywania żywności do suszenia; 
  • przechowywania wysuszonych produktów.

Suszone produkty to świetna przekąska, ale też niezwykły dodatek w naszej codziennej kuchni. Suszone owoce czy orzechy mam zawsze pod ręką w aucie, gdy dopadnie mnie głód. Suszone mięso, warzywa i zioła często goszczą w moim menu, bo są bardzo aromatycznym składnikiem dań. Ważne, by suszonki były dobrej jakości, bez zbędnych dodatków czy szkodliwych polepszaczy. Najlepiej robić je samemu. Z tą książką -prawdziwą encyklopedią suszenia żywności - nie będzie to wcale skomplikowane, a za to ile da przyjemności dla podniebienia i korzyści zdrowotnych!

EWA WACHOWICZ

Jeżeli myślisz, że suszarka do owoców może ci służyć jedynie do produkcji czipsów jabłkowych czy suszonych śliwek, to jesteś w błędzie! Książka Michelle Keogh nie tylko dostarcza niecodziennych pomysłów na suszone smakołyki, lecz także pokazuje, na co zwrócić uwagę przy wyborze tego urządzenia/jakich błędów unikać w procesie przygotowywania produktów i jak przechowywać suszone wyroby, aby nie traciły swoich właściwości i aromatu. Tajniki suszenia żywności to poradnik kompletny - pomoże ci oswoić suszarkę, maksymalnie ją wykorzystać i cały rok cieszyć się zdrowymi, domowymi przetworami.

AGATA GREGOROWICZ

Moda na zdrowe odżywianie i samowystarczalność w kuchni doprowadziła do eksplozji zainteresowania dehydratorami (suszarkami) do żywności. Te wszechstronne urządzenia umożliwiają przetwarzanie dużych ilości świeżych, sezonowych składników i pomagają wydobyć ich naturalny smak. Dzięki samodzielnemu przyrządzaniu zdrowych smakołyków urozmaicisz dietę swojej rodziny, a przy okazji sporo zaoszczędzisz! Możesz też mieć pewność, że w przeciwieństwie do sklepowych przekąsek, te przyrządzone przez ciebie będą wolne od sztucznych dodatków i substancji konserwujących.
W przepisach położono nacisk na produkty, które po przetworzeniu w dehydratorze mogą być przechowywane nawet miesiącami. To idealne rozwiązanie dla zabieganych osób, które mimo braku czasu pragną zadbać o zdrowie i właściwy sposób odżywiania.
W książce znajdziesz zarówno proste wskazówki dotyczące suszenia śliwek, winogron czy pomidorów, odpowiednie dla osób dopiero zaczynających przygodę z dehydratorem, jak i bardziej skomplikowane przepisy - wymagające większej wprawy w suszeniu żywności - dzięki którym przygotujesz np. nakrapiane ruloniki owocowe, chlebki, ciasteczka, a nawet naleśniki!

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Michelle Keogh

  • Tytuł oryginału: 

    Dehydrating at Home: Getting the Best from Your Dehydrator, from Fruit Leather to Meat Jerkies

  • Liczba stron: 

    192

  • Wymiary: 

    200x220

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-7579-520-2

  • Rok wydania: 

    2016

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...