-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.IP Ingredients GmbH
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Kwaśne mleko
Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość). Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości. Witamina B₁₂, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy. Składniki mineralne to m.i.n. duża ilość wapnia organicznego. Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organizmie a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany. Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy. Nie zawiera glutenu.
Dzięki swoim właściwościom:
- poprawia trawienie,
- wspomaga odchudzanie,
- korzystnie działa przy zaparciach,
- osteoporozie,
- infekcjach,
- chorobach przewodu pokarmowego,
- chorobach serca i naczyń krwionośnych,
- osłabieniu organizmu,
- wzmacnia paznokcie i włosy .
Ma duże zastosowanie w kosmetyce można stosować także zewnętrznie np.przy rozstępach skórnych, przebarwieniach.
Zawiera kultury bakterii:
- Lactococcus lactis
- Lactococcus cremoris
- Lactococcus lactis subsp.Diacetylactis
- Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Fragment z książki Leczenie żywieniem o Kwaśnym mleku:
Kwaśne mleko
Zawiera szczepy 4 bakterii kwasu mlekowego specjalnie dobrane dla organizmu dziecięcego.
Organizm dziecięcy - szczególnie mi drogi. Pierwsze leczenie żywieniem było skierowane do dzieci. To ja pierwsza sprowadziłam do Polski pojęcie skiełkowanego zboża w celu uszczelnienia tkanki łącznej w chorobach alergicznych dzieci.
Nieprawidłowe żywienie dzieci w Polsce, szczególnie w żłobkach i przedszkolach, jak również ciągłe zmiany w przepisach dotyczących produkcji odżywek dla dzieci powodują, że w Polsce już 4-letnie dzieci mają refluks, chorobę wrzodową przewodu pokarmowego, nie mogą „wyleźć” z chorób alergicznych, itp.
Kwaśne mleko dla dziecka podajemy do wszystkich posiłków (patrz: przepisy), do zupek, do deserów - z malinami, jagodami, truskawkami, poziomkami, itp. Wartości odżywcze kwaśnego mleka to przede wszystkim budowa organizmu - kości, włosy, paznokcie, oczy, układ mięśniowy, siła, czyli energia. No to cześć, maluszku. Smacznego.