Wczytuję dane...
KOD: 128502
EAN: 9788327404381
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Domowa paszteciarniato zbiór przepisów na wyśmienite pasztety, galarety, farsze, pasty i musy, które uatrakcyjnią każde spotkanie przy stole. Znajdziemy tu nie tylko receptury na wyroby mięsne (m.in. na gicz cielęcą w żelu z białego wina), ale także na specjały z ryb, warzyw, grzybów i nabiału (m.in. na mus z dorsza i wątróbki dorszowej). W książce zostały podane również przepisy na sosy, stanowiące świetny dodatek do proponowanych dań. Grzegorz Labuda pracował jako szef kuchni w takich renomowanych hotelach jak: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Villa Sedan w Sopocie i Hotel Nadmorski w Gdyni. W Hotelu Nadmorskim przygotowywał menu podczas szczytu polsko-ukraińskiego (A. Kwaśniewski - W. Juszczenko) w 2005 r. i wizyty George'a Busha w 2007 r. Obecnie prowadzi kuchnię oraz restaurację w ekskluzywnym hotelu Blow Up Hall 5050, mieszczącym się w poznańskim Starym Browarze. W serii: Leśne specjały, Wiejskie specjały, Domowa paszteciarnia, Domowa pierogarnia

Detale

  • Autor: 

    Grzegorz Labuda

  • Format: 

    17,5x24 cm

  • Ilość stron: 

    96

  • ISBN: 

    9788327404381

  • Oprawa: 

    twarda

  • Rok wydania: 

    2014

Polecamy