Wprowadzenie do książki
Ugotuj swój biznes
UWIELBIASZ PYSZNE JEDZENIE, ROBISZ PRZETWORY, WYPIEKASZ CHLEBY LUB DEKORUJESZ TORTY I BABECZKI? ZASTANAWIASZ SIĘ NAD TYM, BY ZMIENIĆ SWOJĄ PASJE W BIZNES, ALE NIE WIESZ, JAK ZACZĄĆ?
Oto lektura niezbędna nie tylko dla ambitnych przedsiębiorców, ale i dla wszystkich miłośników jedzenia, dająca szczegółowy wgląd za kulisy ekscytującej przygody, jaką jest własny biznes kulinarny. To także inspirujące opowieści o tym, jak żyć swoją pasją i jak na niej zarabiać.
Autorka prezentuje sylwetki rozpoznawalnych amerykańskich przedsiębiorców kulinarnych, między innymi: producenta masła orzechowego w różnych smakach (Justins Nut Butters), czy twórcę zdrowych chipsów (Popchips).
Dzięki inspirującym opowieściom otrzymasz praktyczne wskazówki, jak odnieść sukces w branży gastronomicznej.
- Jak bez znajomości i doświadczenia stworzyć markę rozpoznawalną na rynku krajowym?
- Jak umówić się na spotkanie z handlowcami dużych sieci handlowych?
- Dlaczego mały budżet początkowy może okazać się twoim sprzymierzeńcem?
- Jakie są rady dla firm zajmujących się produktami bezglutenowymi czy żywnością organiczną?
- Dlaczego robienie tego, co się kocha, jest zawsze dobrym pomysłem?
Szczegóły
-
Autor:
Hofstetter Rachel
-
Tytuł oryginału:
Cooking Up a Business: Lessons from Food Lovers Who Turned Their Passion into a Career — and How You Can, Too
-
Objętość:
224
-
Oprawa:
Miękka
-
Format:
145x205
-
ISBN:
978-83-63965-41-9
-
Tłumacz:
Marcin Barski
-
Rok wydania:
2014