Wczytuję dane...
KOD: 978-83-65222-93-0
Autor: Maria Goretti
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 6.90 PLN
Wydawca: Martel

Wprowadzenie do książki

Dania i potrawy z drobiu Siostry Marii

   Mięso drobiowe, czyli mięso kur, indyków, kaczek, gęsi i perliczek, jest zaraz po rybach najbardziej lekkostrawnym mięsem. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i jest dobrym źródłem wartościowego, łatwo przyswajalnego białka, zwłaszcza mięso z piersi indyków i kur. Poleca się je osobom wrażliwym przewodzie pokarmowym, rekonwalescentom i dzieciom. Mięso drobiowe zawiera też dużo cynku, magnezu, potasu i witamin z grupy B, korzystnie oddziałując i wzmacniając nasz układ odpornościowy. Dlatego warto je jadać. Drób ma jeszcze tę zaletę, że ze względu na swój delikatny, mało wyrazisty smak, doskonale komponuje się z różnymi dodatkami. Można go podawać z warzywami, ale równie dobrze smakuje z owocami.
   W książce zebrałam przepisy, których podstawą jest właśnie mięso drobiowe. Znajdują się w niej receptury na pyszne zupy, sałatki, pasztety, rolady, klopsy oczywiście potrawy z duszonym i pieczonym drobiem. Myślę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. A dzięki temu, że przepisy są proste i nie wymagają żadnych dodatkowych umiejętności, z pewnością znajdą wielu zwolenników.

A zatem smacznego i szczęść Boże!
s. Maria Goretti

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Maria Goretti

  • Liczba stron: 

    288

  • Wymiary: 

    145x205

  • Oprawa: 

    Twarda

  • ISBN: 

    978-83-65222-93-0

  • Rok wydania: 

    2016

Polecamy