Wprowadzenie do książki
Domowe potrawy z zamrażalnika
Żyjemy w ustawicznym pośpiechu. Codzienne przyrządzanie posiłków, które byłyby zarówno smaczne, jak i zdrowe, często z braku czasu urasta do ranki problemu. Wymaga nie tylko umiejętności, ale i pomysłowości. Zamrażanie potraw pozwala rozwiązać ten problem. Dla mnie pocieszająca jest świadomość, że kiedy późno wracam do domu, mogę przygotować smaczną potrawę w krótszym czasie, niż trwa ugotowanie ryżu lub ziemniaków. Mam nadzieję, że podane tu przepisy pobudzą kulinarną wyobraźnię i gdy zaczniecie rozważać różne możliwości przyrządzania dań głównych, okaże się, że większość z nich można zamrozić i w każdej chwili odgrzać.
Każdy, kto przeżył wizytę niezapowiedzianych gości lub po długim dniu pracy po raz kolejny zastał pustą lodówkę, powinien zadbać o dobre zaopatrzenie zamrażalnika w gotowe do odgrzania potrawy. Najlepsze do zamrożenia są dania samodzielnie przygotowane. Ta książka zawiera łatwe i sprawdzone przepisy na wiele smacznych potraw. Wszystkie są tak pomyślane, aby można było je przygotować w wolnym czasie, a następnie - podzielone na porcje lub w całości - przechowywać w zamrażarce.
Szczegółowe Informacje
-
Tytuł oryginału:
Meals from the freezer
-
Liczba stron:
119
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
83-7184-097-7
-
Tłumacz:
Maria Derkacz Strybel
-
Rok wydania:
2002