-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.IP Ingredients GmbH
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Jogurt L+
Termin przydatności 09.2014.
Zawiera kultury bakterii :
- Lactococcus acidophilus
- Bifidobakterium lactis
- Streprococcus thermophilus
ZALETY DOMOWEGO JOGURTU
Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość). Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości. Witamina B₂, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy. Składniki mineralne to m.i.n. duża ilość wapnia organicznego. Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organiźmie a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany.
Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy. Nie zawiera glutenu.
Dzięki swoim właściwościom poprawia trawienie, wspomaga odchudzanie, korzystnie działa przy zaparciach, osteoporozie, infekcjach, chorobach przewodu pokarmowego, chorobach serca i naczyń krwionośnych, osłabieniu organizmu. Wzmacnia paznokcie i włosy .
Ma duże zastosowanie w kosmetyce –można stosować także zewnętrznie np.przy rozstępach skórnych Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie
Nie zawiera cukru, zagęszczaczy ani żadnych dodatków chemicznych
Fragment z książki Leczenie żywieniem o Jogurcie L+:
Jogurt L+
Zawiera cztery podstawowe kultury bakterii, m.in. „lactococcus acidophilus. Jest to bakteria naszego przewodu pokarmowego. Naniesiona na mleko rozmnaża, wzrasta w siłę i przetwarza mleko w olbrzymią ilość wartości odżywczych, co pozwoli jemu i nam prawidłowo funkcjonować. Jemu? To znaczy tej bakterii, która staje się, tak jak powiedziałam już 26 lat temu „kałasznikowem” przeciwko bakteriom chorobowym, a szczególnie helicobacter pyroli, która powoduje owrzodzenie przewodu pokarmowego. Acidophilus to naturalny składnik flory jelitowej człowieka!, ale tak jak wszystkie bakterie przewodu pokarmowego silny jest przez 14 dni, dlatego najlepiej uzupełniać go wręcz codziennie właśnie pod postacią jogurtów, sałatek, serów. Ta bakteria znajduje się nie tylko we florze jelitowej, ale również w jamie ustnej, oczywiście w prawidłowych warunkach. W sposób ciągły atakowana przez antybiotyki, leki przeciwreumatyczne, konserwanty staje się słaba tak bardzo, że zachowuje się jak księżniczka na grochu, co zaznaczyłam już w mojej pierwszej książce przed 28 laty. Taką słabą księżniczkę na grochu może zabić nawet oziębienie organizmu, np. zmarzliśmy podczas długiego spaceru, ona ginie, wystawiliśmy brzuszek na słońce, ona ginie. Nie doprowadzajmy do tego, aby nasza bakteria była księżniczką. Ona ma być kałasznikowem, czyli silnym ochroniarzem naszego organizmu. Ta bakteria spełnia wszystkie oczekiwania stawiane bakteriom jelitowym. Leczy choroby wywołane helicobacter pyroli, wypłukuje cholesterol przez wytwarzanie witaminy B12 powoduje prawidłowe utleno-wanie organizmu. Pokochajmy tę część naszego organizmu. Dbajmy o nią. Proponuję picie jogurtu L+ przez 10 dni nawet do 1 litra dziennie. Następnie rano w dalszym ciągu pijemy L+, a w południe i wieczorem, w zależności od tego, co nam dolega (otyłość, osteoporoza, alergia, ogólne wycieńczenie, np. w chorobach nowotworowych).