Jogurt Naturalny
Wczytuję dane...
KOD: 34210157
Koszt wysyłki od: 6.90 PLN

Jogurt naturalny

  Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość). Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości. Witamina B₁₂, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy. Składniki mineralne to m.i.n. duża ilość wapnia organicznego. Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organiźmie a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany. Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.

Dzięki swoim właściwościom:

  • poprawia trawienie,
  • wspomaga odchudzanie,
  • korzystnie działa przy zaparciach,
  • osteoporozie,
  • infekcjach,
  • chorobach przewodu pokarmowego,
  • chorobach serca i naczyń krwionośnych,
  • osłabieniu organizmu, 
  • wzmacnia paznokcie i włosy.

Ma duże zastosowanie w kosmetyce –można stosować także zewnętrznie np.przy rozstępach skórnych

Zawiera kultury bakterii:​

  • Streptococcus thermophilus
  • Lactococcus bulgaricus

Fragment z książki Leczenie żywieniem o Jogurcie naturalnym:

Jogurt naturalny
   Zawiera m.in. Lactococcus bulgaricus. Przed 30 laty zwiedzałam Bułgarię, szczególnie badając ludność, a przede wszystkim zakony szczególnie zwracając uwagę na ich „ki-sieło mleko”. Jako że wiadomym jest, że Bułgarzy mimo olbrzymich prześladowań tureckich dążących do zniszczenia tego narodu przetrwali i to w dobrej formie. Okazuje się, że w wysokich górach ich zakony religijne odżywiali się mlekiem posiadającym bakterię, nazwaną później bulgaricus. W badaniach naukowych potwierdzono fakt, że Bułgarzy osiągają wiek nawet do 120 lat utrzymując całkowitą sprawność organizmu. W tamtych czasach wszędzie w Bułgarii można było dostać mleko i przetwory mleczne z tą bakterią. Będąc w Bułgarii w 2013 roku, przetworów z tą bakterią musiałam szukać. Bakterię tę macie właśnie w jogurtach naturalnych. Chciałabym, żeby wszyscy wprowadzili tę bakterię do swojego przewodu pokarmowego, ale szczególnie polecam ją organizmom starzejącym się. Szanowni państwo, skończyliśmy 60 lat - pijmy jogurt z bakterią bulgaricus (który nazwałam jogurtem naturalnym), tzn rano jogurt L+, a w południe i wieczorem jogurt naturalny. Posiada on wszystkie wartości odżywcze, jak w powyższym jogurcie, ale dodatkowo zapobiega starzeniu się organizmu, m.in. uwaga - Choroba Alzheimera, osteoporoza, choroby stawów. Przez miesiąc zwiedzałam Bułgarię kilometrami i nie widziałam ludzi z zaburzeniami stawów biodrowych, gdzie konieczny jest zabieg operacyjny. Robiłam wykłady, zebrania z tamtejszą ludnością, zbierałam wywiady. Byłam zachwycona, co prawda nie dotarły tam jeszcze nawozy sztuczne, jako dotacja europejska, wzdłuż dróg pełno drzew owocowych nieskażonych chemią, olbrzymie ilości zdrowej, żyznej ziemi leżącej dziko z ziołami, kwiatami, z których korzysta ludność. Uśmiech, życzliwość, brak przekleństw, radość z powodu istnienia to cechy Bułgarów. W żadnej restauracji, barze, sklepie nie spotka Ciebie przykrość. Proponuję, pijcie jogurt z bakterią lactococcus bulgaricus, jedzcie owoce i jarzyny sprowadzone z Bułgarii - jestem pewna, że ich nie znajdziecie na polskim rynku.
   Dla osób starszych, często chorujących, osłabionych przez choroby, np. nowotworowe, po udarach mózgu, przy zaniku pamięci, w organizmach tzn. starzejących się, np. choroba al-zheimera, proponuję lactobacillus el bulgaricus. Oczywiście na początku stosujemy jogurt L+, np. 14 dni, następnie rano dalej L+, a wieczorem el bulgaricus. Tu UWAGA, szczepy te wytwarzają naturalne substancje antybiotyczne. Proponuję szklankę jogurtu z tą bakterią, plus duża łyżka czarnych jagód z malinami codziennie na deser. To odpowiednia dawka substancji przeciwgrypowych, przeciw przeziębieniowych, wręcz deser odpornościowy.

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...