Wczytuję dane...
KOD: 978-83-65404-30-5
Autor: Garth Davis, Howard Jacobson
Dostępność: 24 godzin
EAN: 9788365404305
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Wydawca: Vital

Wprowadzenie do książki

Mięso nas zabija

Jak zerwać z uzależnieniem od białka zwierzęcego

  • Dlaczego tak trudno jest odstawić mięso?
  • Jakim cudem jedni spożywają duże ilości białka żeby zwiększyć masę ciała, a inni żeby zrzucić wagę?
  • Czemu, mimo postępów w medycynie, tak wiele chorób skraca czas naszego życia?

  Autorzy ujawniają mechanizm powszechnego uzależnienia od mięsa oraz obalają mity związane ze spożywaniem białka zwierzęcego. Udowadniają, że proteiny wcale nie pomagają spalić kilogramów, a węglowodany w naturalnej postaci stają się źródłem zdrowia, witalności i energii. Co więcej, testy laboratoryjne wykazały istnienie wyraźnego związku między białkiem zwierzęcym a nadwagą, nadciśnieniem, chorobami serca, cukrzycą i nowotworami, jak również wieloma innymi dolegliwościami odpowiedzialnymi za skrócenie długości życia.

  Książka Mięso nas zabija nie nakłania do całkowitej rezygnacji z mięsa, ale do stopniowego, rozsądnego modyfikowania nawyków żywieniowych. Ujawnia, że białko zwierzęce można z powodzeniem zastąpić białkiem roślinnym, a najskuteczniejszą metodą na zrzucenie zbędnych kilogramów, poprawienie stanu zdrowia i uchronienie organizmu przed chorobami jest stosowanie diety o niskiej zawartości białka oraz tłuszczu. Autorzy swoje tezy popierają wynikami niezależnych badań i eksperymentów.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    dr Garth Davis, dr Howard Jacobson

  • Tytuł oryginału: 

    Proteinaholic: How Our Obsession with Meat Is Killing Us and What We Can Do About It

  • Liczba stron: 

    572

  • Wymiary: 

    145x205

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    Grzegorz Ciecieląg

  • Tłumacz: 

    Grzegorz Ciecieląg

  • Rok wydania: 

    2016

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...