Wczytuję dane...
KOD: 978-83-7845-023-8
Autor: Anna Piekarska
EAN: 9788378450238
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Wydawca: SBM

Wprowadzenie do książki

Surówki i sałatki

   Zdrowa sałatka czy surówka przygotowana ze świeżych i naturalnych składników pasuje niemal do wszystkiego. Przedstawiamy Państwu wspaniałe kompozycje warzywne z mięsem, rybą lub owocowe, które w połączeniu z różnymi dressingami zapewnią rozkosz naszemu podniebieniu. Sprawdzą się jako dodatek do dań głównych, ale również jako samodzielne dania lub przystawki.
   Aby przenieść się w świat smaków i zapachów tych warzywnych dań, warto wiedzieć, czym różni się surówka od sałatki. Surówka to rodzaj potrawy wytwarzanej zazwyczaj z surowych warzyw lub owoców, które mogą być pokrojone lub starte na tarce. Dodaje się do nich przyprawy i inne dodatki, które modyfikują nieco smak, nie naruszając konsystencji. Dodanie do surówki jogurtu, dressingu, jajek na twardo czy warzyw z puszki czyni ją sałatką. Do sałatek można dodawać różne dressingi -wedle uznania i upodobań kucharza. Wśród sosów wyróżniamy te najbardziej pospolite, jak winegret czy majonezowy, które doskonale pasują do większości sałatek.
  Czasem spędzonym w kuchni powinniśmy się bawić. Można próbować przyrządzania potraw ściśle według przepisów, ale również dodawania własnych, ulubionych składników. Zapraszamy więc do komponowania i próbowania barwnych, pełnych smaku sałatek i surówek.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Anna Piekarska

  • Liczba stron: 

    30

  • Wymiary: 

    145x205

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-7845-023-8

  • Rok wydania: 

    2012

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...