-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.SBM
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Wprowadzenie do książki
Surówki i sałatki
Zdrowa sałatka czy surówka przygotowana ze świeżych i naturalnych składników pasuje niemal do wszystkiego. Przedstawiamy Państwu wspaniałe kompozycje warzywne z mięsem, rybą lub owocowe, które w połączeniu z różnymi dressingami zapewnią rozkosz naszemu podniebieniu. Sprawdzą się jako dodatek do dań głównych, ale również jako samodzielne dania lub przystawki.
Aby przenieść się w świat smaków i zapachów tych warzywnych dań, warto wiedzieć, czym różni się surówka od sałatki. Surówka to rodzaj potrawy wytwarzanej zazwyczaj z surowych warzyw lub owoców, które mogą być pokrojone lub starte na tarce. Dodaje się do nich przyprawy i inne dodatki, które modyfikują nieco smak, nie naruszając konsystencji. Dodanie do surówki jogurtu, dressingu, jajek na twardo czy warzyw z puszki czyni ją sałatką. Do sałatek można dodawać różne dressingi -wedle uznania i upodobań kucharza. Wśród sosów wyróżniamy te najbardziej pospolite, jak winegret czy majonezowy, które doskonale pasują do większości sałatek.
Czasem spędzonym w kuchni powinniśmy się bawić. Można próbować przyrządzania potraw ściśle według przepisów, ale również dodawania własnych, ulubionych składników. Zapraszamy więc do komponowania i próbowania barwnych, pełnych smaku sałatek i surówek.