Wczytuję dane...
KOD: 978-83-65456-66-3
Autor: Karolina Szaciłło, Maciej Szaciłło
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 6.90 PLN
Wydawca: Zwierciadło

Karolina i Maciej Szaciłło, para ekspertów od zdrowego odżywiania, tym razem zapraszają w kulinarną podróż w kłębach… pary.

W książce znajdują się:

  • kilkadziesiąt przepisów na parowane śniadania, obiady, kolacje, przekąski i desery z różnych stron świata
  • porcja solidnej wiedzy, omawiająca prozdrowotne aspekty gotowania na parze i przedstawiająca sprzęty do parowania
  • opowieści autorów jak relacje w kuchni odzwierciedlają relacje w życiu, a nawet podzielą się prostymi sposobami i ćwiczeniami na szczęśliwy związek.

W światowych kuchniach można znaleźć mnóstwo parowanych pyszności. Azjaci parują niemal przeźroczyste pierożki z ciasta ryżowego, przez których cieniutką strukturę prześwitują kawałki glonów, owoców morza i warzyw. W Indiach przy pomocy pary powstają muthie, czyli klopsy z ciecierzycy i dyni. W Wielkiej Brytanii paruje się pudding chlebowy, w Polsce – kluski, a w Czechach – knedliczki.

Jeśli do tej pory nie poznałeś zalet parowanych smakołyków – najwyższy czas to zmienić. Kuchnia na parze jest bowiem nie tylko bardzo smaczna, ale przede wszystkim zdrowa.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Karolina Szaciłło, Maciej Szaciłło

  • Liczba stron: 

    240

  • Wymiary: 

    165x215

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-65456-66-3

  • Rok wydania: 

    2018

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...