Karolina i Maciej Szaciłło, para ekspertów od zdrowego odżywiania, tym razem zapraszają w kulinarną podróż w kłębach… pary.
W książce znajdują się:
- kilkadziesiąt przepisów na parowane śniadania, obiady, kolacje, przekąski i desery z różnych stron świata
- porcja solidnej wiedzy, omawiająca prozdrowotne aspekty gotowania na parze i przedstawiająca sprzęty do parowania
- opowieści autorów jak relacje w kuchni odzwierciedlają relacje w życiu, a nawet podzielą się prostymi sposobami i ćwiczeniami na szczęśliwy związek.
W światowych kuchniach można znaleźć mnóstwo parowanych pyszności. Azjaci parują niemal przeźroczyste pierożki z ciasta ryżowego, przez których cieniutką strukturę prześwitują kawałki glonów, owoców morza i warzyw. W Indiach przy pomocy pary powstają muthie, czyli klopsy z ciecierzycy i dyni. W Wielkiej Brytanii paruje się pudding chlebowy, w Polsce – kluski, a w Czechach – knedliczki.
Jeśli do tej pory nie poznałeś zalet parowanych smakołyków – najwyższy czas to zmienić. Kuchnia na parze jest bowiem nie tylko bardzo smaczna, ale przede wszystkim zdrowa.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Karolina Szaciłło, Maciej Szaciłło
-
Liczba stron:
240
-
Wymiary:
165x215
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-65456-66-3
-
Rok wydania:
2018