Nowa książka autorek najpopularniejszego polskiego bloga o rozszerzaniu diety niemowląt i żywieniu dzieci!
Jedz sezonowo. Wszystko fajnie, powiecie, ale jak to się robi? Wbrew pozorom to wcale nie takie trudne. Wystarczy kupować i jeść tylko te owo ce i warzywa, na które aktualnie jest sezon, czy li wtedy, gdy zbiory danej rośliny właśnie trwają lub niedawno się skończyły. Na każdą porę roku przypada bogaty wybór warzyw i owoców. Oczy wiście ze względu na wysoką temperaturę latem będzie ich najwięcej, ale to nie oznacza, że pozo stałe pory roku świecą pustkami. Jest co jeść i co gotować. O inspiracje przepisowe zadbałyśmy my, tworząc naszą już czwartą książkę kucharską. Tym razem całkowicie roślinną! Przepisy mięsne znajdziesz w naszych poprzednich książkach i będą one smacznym i zdrowym dodatkiem do przepisów z naszej sezonowej książki. Dajemy Ci pomysły na dania na różne okazje i pory dnia, śniadania, obiady, kolacje, podwieczorki, spacery, imprezy, zupy i wiele innych. To sto przepisów na wszystkie pory roku, które mają wiele do zaoferowania pod postacią zdrowych i smacznych warzyw i owoców.
Zanim zabierzesz się za gotowanie, przeczytaj przygotowany przez nas skrót tego, co warto wiedzieć o warzywach i owocach. Przeczytaj, to na prawdę ciekawe i wartościowe informacje.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Joanna Anger, Anna Piszczek
-
Liczba stron:
192
-
Wymiary:
170x215
-
Oprawa:
Twarda
-
ISBN:
978-83-66750-79-1
-
Rok wydania:
2021