Wczytuję dane...
KOD: 978-83-8151-151-3
Autor: Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Koszt wysyłki od: 4.90 PLN
Wydawca: RM

Prawie 100 przepisów na koktajle sirtuinowe, pyszne sałatki, a także wiele innych receptur z produktami bogatymi w sirtuiny.

Aby cieszyć się zdrowiem i ładną sylwetką, nie trzeba odmawiać sobie jedzenia. Z pomocą przychodzą substancje zwane sirtuinami. Stosunkowo niedawno odkryte odgrywają ważną rolę w regulacji długości życia, a tym samym w terapii wielu chorób związanych z podeszłym wiekiem i otyłością. Dieta SIRT, polegająca na spożywaniu produktów z wysoką zawartością aktywatorów sirtuin, może wpływać na metabolizm tłuszczów i węglowodanów, a także opóźnić starzenie i wydłużyć czas życia.

Autorki, doświadczone dietetyczki, proponują autorską wersję oryginalnej diety SIRT rodem z Wysp Brytyjskich: zdrowszą, mniej rygorystyczną i bogatszą kalorycznie. Omawiają różne produkty dostarczające sirtuin, w tym słynne TOP 20, czyli dwadzieścia pokarmów, które zawierają ich najwięcej, takich jak jarmuż, pietruszka, czerwone wino, truskawki, rukola. Podpowiadają, jak wykorzystać je w kuchni.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska

  • Liczba stron: 

    160

  • Wymiary: 

    165x235

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-8151-151-3

  • Rok wydania: 

    2020

Polecamy