Wczytuję dane...
KOD: 978-83-65170-93-4
Autor: Camilla V. Saulsbury
EAN: 9788365170934
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Wydawca: Illuminatio

Wprowadzenie do książki

Kokosowa kuchnia

200 wegańskich przepisów na dania bez glutenu, zbóż i orzechów, z mąką, olejem i cukrem kokosowym

   Wszystkie przepisy zamieszczone w tej książce zakładają użycie nierafinowanego oleju kokosowego. To najzdrowszy rodzaj oleju z dwóch powodów: 1) jest tłoczony z młodych i świeżych owoców, 2) jest najmniej przetworzony. Miłym skutkiem minimalnej ingerencji podczas produkcji jest delikatny kokosowy zapach oleju.
Nierafinowany olej kokosowy produkuje się bez użycia środków chemicznych czy wysokiej temperatury jedną z dwóch metod. Pierwsza to metoda szybkiego schnięcia, która polega na podgrzewaniu miąższu kokosa w bardzo niskiej temperaturze, aby wysuszyć go. Następnie w wyniku mechanicznego tłoczenia wyciska się z miąższu olej. Kolejny sposób to metoda mielenia na mokro, która również wykorzystuje mechaniczne tłoczenie oleju, ale bez wcześniejszego suszenia miąższu. W efekcie tłoczenia otrzymujemy mleczko kokosowe (olej i woda). Drugi etap metody mielenia na mokro polega na oddzieleniu oleju od wody, zwykle przy użyciu mechanicznej wirówki lub poprzez schłodzenie.


W książce Kokosowa kuchnia znajdziesz przepisy na:

  • Dania, których przygotowanie zajmuje mniej niż 30 minut, dzięki czemu szybko przygotujesz pożywny obiad dla całej rodziny; 
  • Pełne smaku i aromatu posiłki, dzięki którym każdy alergik będzie mógł cieszyć się rozkosznie pysznym jedzeniem; 
  • Dania, które mogą spożywać osoby chorujące na celiakię, uczulone na gluten, nabiał i orzechy, weganie i wegetarianie; 
  • Przepyszne bezglutenowe potrawy, które nie smakują jak styropian; 
  • Pieczone pączki z wanilią i kokosem, Fioletowy koktajl mocy, Tabbouleh z winogronami, miętą i kalafiorem, Perska zupa kokosowa z łuskanym grochem, ciecierzycą i ziołami oraz wiele innych obłędnie pysznych dań z kokosa.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Camilla V. Saulsbury

  • Tytuł oryginału: 

    The Complete Coconut Cookbook: 200 Gluten-free, Grain-free and Nut-free Vegan Recipes Using Coconut Flour, Oil, Sugar and More

  • Liczba stron: 

    352

  • Wymiary: 

    165x235

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-65170-93-4

  • Tłumacz: 

    Joanna Żywina

  • Rok wydania: 

    2016

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...