KOD: 978-83-65601-28-5
Autor: Nicola Graimes
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawca: Vivante

Wprowadzenie do książki

Wegetarianizm na pół etatu. Prawie bezmięsne przepisy dla każdego

Książka, która pogodzi mięsożerców z wegetarianami! Pięknie ilustrowane przepisy na niebanalne, proste i zdrowe dania wegetariańskie, które z łatwością zmodyfikujesz do wersji mięsnej.

Nicola Gaimes doskonale rozumie twoje rozterki. Jeśli kiedykolwiek pomyślałeś, że chciałbyś spróbować diety wegetariańskiej, ale nie możesz odmówić sobie czasem zjedzenia mięsa, ta książka jest właśnie dla ciebie!

Dzięki niej:

  • nauczysz się kilku prostych, ale efektownych potraw wegetariańskich, niewymagających wielu egzotycznych składników,
  • poznasz przepisy na wegetariańskie śniadania, obiady, kolacje, które można przyrządzić też w wersji mięsnej,
  • zaplanujesz tygodniowy jadłospis dla całej rodziny oraz przygotujesz menu na imprezę dla wegetarian i mięsożerców,
  • w swoim tempie sprawdzisz, czy kuchnia wegetariańska jest dla ciebie.

Przekonaj się, że kuchnia wegetariańska to nie tylko strączkowe zastępniki mięsa: przetestuj przepisy na pyszne dania, bez konieczności całkowitej rezygnacji z mięsa w codziennej diecie. Rozsmakuj się w grzankach z kalafiorem, chińskich pierożkach z imbirem lub czerwonym barszczu zabielanym jogurtem o smaku pomarańczowym.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Nicola Graimes

  • Tytuł oryginału: 

    The Part-Time Vegetarian: Flexible Recipes to Go (Nearly) Meat-Free

  • Liczba stron: 

    224

  • Wymiary: 

    200x245

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-65601-28-5

  • Rok wydania: 

    2018

Polecamy