loadingimg

Wczytuję dane...
Smaczne potrawy dla diabetyków
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena:19,90 PLN
29,90 PLN
Oszczędzasz: 10.00 PLN
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Dajemy Ci 30-dniową gwarancję zwrotu zakupionego towaru!
Produkt dostępny!
  • RM
  • Wydawca: RM
  • KOD: 978-83-7773-203-8
  • Autor: Jane Frank
  • Dostępność: 24 godzin

średnia: 4.0  ocen: 2
Polecamy
  • Opis Produktu
  • Szczegółowe informacje

Wprowadzenie do książki

Smaczne potrawy dla diabetyków

Wszystkie zamieszczone w książce przepisy są dosyć proste, a większość nie wymaga długich przygotowań. Wiele składników można znaleźć w supermarketach, jednak w celu zdobycia niektórych produktów-takich jak jedwabiste tofu, makaron soba, organiczny olej kokosowy czy sostamari-trzeba odwiedzić sklep ze zdrową żywnością. Do przyrządzenia niektórych potraw potrzebny będzie blender i sokowirówka lub wyciskarka do soku. Zawsze przydatny, lecz niekoniecznie niezbędny, jest też robot kuchenny. Mam nadzieję, że gotowanie według zamieszczonych tu przepisów i spożywanie efektów tej pracy przyniesie wszystkim wiele radości!

Przy każdym przepisie, na dole w ramce, podane są wartości procentowe białka, węglowodanów i tłuszczów oraz opisowo indeks i ładunek glikemiczny.

Spis treści
Smaczne potrawy dla diabetyków

WPROWADZENIE..........................................7
ŚNIADANIA................................ 39
PRZEKĄSKI..............................................53
NAPOJE ZIMNE I GORĄCE...................................59
ZUPY I PRZYSTAWKI.......................................71
DANIA Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH I ZBÓŻ......................85
DRÓB I RYBY...........................................107
WARZYWA I SAŁATKI.....................................123
DESERY...................................... 141
BULIONY...............................................159
SOSY I DRESSINGI DO SAŁATEK.............................163
PLAN POSIŁKÓW.........................................171
LISTA ZAKUPÓW.........................................176
INDEKS GLIKEMICZNY I ŁADUNEK GLIKEMICZNY................178
INDEKS POTRAW........................................183

    • Autor: 
    • Jane Frank
    • Tytuł oryginału: 
    • The Basic Basics Diabetes Cookbook
    • Liczba stron: 
    • 183
    • Wymiary: 
    • 165x235
    • Oprawa: 
    • Miękka
    • ISBN: 
    • 978-83-7773-203-8
    • Tłumacz: 
    • Katarzyna Kresek
    • Rok wydania: 
    • 2014