Wczytuję dane...
KOD: 978-83-200-6480-3
Autor: Helena Ciborowska, Anna Rudnicka, Artur Ciborowski
Dostępność: 24 godzin
EAN: 9788320064803
Koszt wysyłki: ★☆★ ☆Darmowa Dostawa ☆★☆★
Wydawca: PZWL

Wprowadzenie do książki

Dietetyka Żywienie Zdrowego I Chorego Człowieka

   Książka Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka napisana przez dyplomowane dietetyczki Helenę Ciborowską i Annę Rudnicką  w nowoczesny sposób omawia podstawy żywienia człowieka. Szczegółowo przedstawiono w niej nie tylko różne rodzaje diet i sposoby ich zastosowania, ale także żywienie w wielu jednostkach chorobowych. Przejrzyste omówienie zagadnień oraz zawarte w książce informacje o nowościach na rynku farmakologicznym sprawiają, że z pewnością będzie cennym źródłem informacji dla wszystkich zainteresowanych problematyką żywienia.

   Jest to trzecie, zaktualizowane wydanie uznanego podręcznika z dziedziny dietetyki.
Obecna edycja zawiera:

  • Aktualną wiedzę z zakresu żywienia w różnych grupach ludności i w różnych schorzeniach 
  • Nowo opracowane wartości odżywcze produktów żywnościowych 
  • Zalecane normy spożycia białka, węglowodanów, tłuszczów, witamin, makro- i mikropierwiastków oraz wielkości zapotrzebowania energetycznego dla rozmaitych grup ludności w stanach zdrowia i choroby 
  • Rozdziały dotyczące: żywienia sportowców i ludzi pracujących w warunkach zwiększonego wysiłku fizycznego oraz żywności funkcjonalnej i modyfikowanej genetycznie 
  • Nowe diety stosowane w leczeniu zywieniowym 
  • Żywienie w przypadku różnych stanów patologicznych, np. w zatruciach pokarmowych, chorobach nowotworowych, neurologicznych 
  • Aktualne zalecenia dotyczące żywienia niemowląt i dzieci

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Helena Ciborowska, Anna Rudnicka, Artur Ciborowski

  • Liczba stron: 

    720

  • Wymiary: 

    165x235

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-200-4257-3

  • Rok wydania: 

    2022

Polecamy