Wczytuję dane...
KOD: 978-83-815-1753-9
Autor: Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska
EAN: 9788381517539
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Wydawca: RM

Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności naturalny, pozbawiony dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na zamknięcie lata w słoiku.

W książce znajdziesz 80 wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich nieocenione zalety zdrowotne.

Zdrowe i smaczne kiszonki na cztery pory roku

Azymut

  • Autor: 

    Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogo

  • Format: 

    231x163 mm

  • Ilość stron: 

    224

  • ISBN: 

    9788381517539

  • Oprawa: 

    broszurowa

  • Rok wydania: 

    2023

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...