Wprowadzenie do książki
Dieta Omega czyli schudnij jedząc zdrowe tłuszcze
Rewolucyjna metoda zrzucenia zbędnych kilogramów raz na zawsze:
3,5 kilogramaw 14 dni
Autorka bestsellera Biblia żywności i żywienia radzi, jak schudnąć i dobrze się czuć bez diety cud, farmaceutycznych wynalazków, dziwacznych preparatów, uciążliwego liczenia kalorii i ciągłego ważenia się
- Rewolucyjny jadłospis oparty na 12 grupach produktów spożywczych
- Pozwala zrzucić 3,5 kilograma w 14 dni
- Leczy bóle głowy, infekcje, niestrawność, choroby skóry
- Zwalcza zmęczenie i bezsenność
- Zapobiega nadciśnieniu, cukrzycy, osteoporozie
Nadwaga, zmęczenie, bezsenność, bóle głowy, częste infekcje, sucha skóra, łamliwe włosy – wszystkie te dolegliwości można złagodzić, a nawet wyleczyć dietą Omega. Najnowsze badania naukowe dowodzą, że spożywanie odpowiednich ilości tzw. niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 ma znaczenie dla zdrowia, a ich brak w diecie prowadzi do przyrostu wagi. Nowatorski poradnik odpowiada na wszystkie pytania związane z tą rewelacyjną metodą, coraz powszechniej stosowaną na całym świecie.
- Co to są jednostki omega
- Jak zgubić zbędne kilogramy
- Dlaczego niezbędne kwasy tłuszczowe służą zarówno zdrowiu, jak i odchudzaniu
- Jakich olejów używać, a jakich unikać
- Jakie szczególne właściwości mają oliwa z oliwek, nasiona i orzechy
- Dlaczego fasola, groch i soczewica są wyjątkowo zdrowe
- Jak zrezygnować ze „śmieciowego jedzenia”
- Jak wybierać w supermarketach to, co nie szkodzi zdrowiu
Przepisy na smaczne i zdrowe potrawy, wykresy wagi ciała, przejrzyste tabele wartości odżywczych produktów, dzienniczek kontroli diety i przewodnik po jednostkach omega!
Szczegóły
-
Autor:
Judith Wills
-
Tytuł oryginału:
The Omega Diet: The Revolutionary 12-unit Plan for Health and Easy Weight Loss
-
Objętość:
256
-
Oprawa:
Kartonowa Foliowana
-
Format:
130x205
-
ISBN:
83-241-4218-7
-
Tłumacz:
Grażyna Gaspraska
-
Rok wydania:
2012
-
Tematyka:
Kuchnia Diety