Wprowadzenie do książki
Hummusy i pasty
76 prostych i inspirujących przepisów na zdrowe i pyszne hummusy i pasty.
To nieprawda, że hummus to tylko ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa. Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki zpastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową pastą z czarnej fasoli? Dzięki tej książce dowiesz się, jak ugotować ciecierzycę, żeby kusiła orzechowym smakiem, do czego używać czarnej soli ijak wytrawnie smakuje kiszona cytryna.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Konrad Budzyk
-
Liczba stron:
208
-
Wymiary:
165x235
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-240-4634-8
-
Rok wydania:
2017