Wczytuję dane...
KOD: 978-83-65586-97-1
Autor: Marta Dymek
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawca: Marginesy

Wprowadzenie do książki

Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata

Kuchnia roślinna nie pochodzi z żadnego konkretnego kraju ani kontynentu – jest wszędzie. Dlatego Marta Dymek, pracując nad nową książką, szukała roślinnych inspiracji w wielu zakątkach świata i odwiedziła ponad 50 krajów. Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, ucierała pasty curry w Indiach, przemierzyła całe Bałkany, wygrzewała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii.

W końcu roślinne potrawy można spotkać pod każdą szerokością geograficzną, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko się wie, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku nieskończenie rozwija kulinarną wyobraźnię. Podróże przez stragany całego świata przypominają, że nawet nielubiane dotąd składniki mogą być przepyszne, jeśli tylko da się im szansę i przyprawi inaczej niż zwykle.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Marta Dymek

  • Liczba stron: 

    272

  • Wymiary: 

    220x280

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-65586-97-1

  • Rok wydania: 

    2017

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...