Wczytuję dane...
KOD: 978-83-240-7037-4
Autor: Samin Nosrat
EAN: 9788324070374
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Wydawca: Znak

Opanuj sztukę gotowania z jakichkolwiek produktów, gdziekolwiek jesteś, nawet bez przepisu, i odkryj sekret czterech składników.

Już nigdy nie będziesz kurczowo trzymać się przepisu ani zazdrościć kucharzom, którzy potrafią ugotować coś z niczego! Przełomowa metoda czterech składników pozwala improwizować w kuchni dzięki prostej formule – o smaku decydują cztery kluczowe elementy:

• sól, która wzmacnia smak,

• tłuszcz, który nadaje wyrazistość,

• kwas, który równoważy,

• ciepło, które decyduje o konsystencji jedzenia.

Dzięki tej książce rozwiniesz intuicję kulinarną, nauczysz się ufać swojemu podniebieniu i osiągniesz mistrzostwo w gotowaniu. Zrozumiesz też, że to nie przepisy sprawiają, że jedzenie jest naprawdę smaczne.

Samin Nosrat – genialna szefowa kuchni z doświadczeniem w pracy w najlepszych restauracjach. Stawia na radość i spontaniczność w gotowaniu. Jej prosta, ale rewolucyjna metoda inspiruje nowe pokolenie kucharzy i zmienia sposób myślenia o jedzeniu.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Samin Nosrat

  • Liczba stron: 

    488

  • Wymiary: 

    185x232

  • Oprawa: 

    Twarda

  • ISBN: 

    978-83-240-7037-4

  • Tłumacz: 

    Katarzyna Kmieć-Krzewniak

  • Rok wydania: 

    2020

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...