Wczytuję dane...
KOD: 978-83-8087-473-2
Autor: Jennifer MacKenzie
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 7.90 PLN
Wydawca: Laurum

Wprowadzenie do książki

Wielka księga słoików

Proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych przetworów z warzyw i owoców, a także przepisy na pasty i sosy!

  Nic nie daje takiej satysfakcji, jak możliwość otwarcia urokliwego słoika z domowymi przetworami – gdy się ma świadomość, że każdy składnik został starannie wybrany i przygotowany w szczycie sezonu, a następnie bezpiecznie zamknięty pod pokrywką słoika. W imię takiej przyjemności naprawdę warto się trochę postarać! Ta książka zawiera kreatywne, ale przy tym przystępne przepisy, za których sprawą zakochasz się w domowych przetworach.

  Spróbuj pysznych przetworów, takich jak choćby: ogórki do chleba z masłem Ciotki Thelmy, kalafior marynowany w curry, pikantnie korzenna cebula perłowa, klasyczna kapusta kiszona, marynowane czereśnie, pomidorowa salsa z papryką chipotle, malinowy sos barbecue o dymnym posmaku, relisz ćwikłowy, sos chutney z mango i bananów, sos chutney jabłkowo-rodzynkowy, kwaskowate francuskie korniszony czy marynowany bakłażan azjatycki.

Proste i precyzyjnie opisane metody gwarantujące bezpieczeństwo domowych przetworów.

   Książka zawiera także podstawowe informacje na temat sprzętu niezbędnego i przydatnego do robienia przetworów oraz szczegółowe wskazówki pomocne podczas robienia zakupów i przygotowywania składników poszczególnych przepisów.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Jennifer MacKenzie

  • Liczba stron: 

    326

  • Wymiary: 

    180x255

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-8087-473-2

  • Rok wydania: 

    2017

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...