Wprowadzenie do książki
Żywienie w sporcie
Nowe wydanie Żywienia w sporcie, uwzględniające najnowsze raporty medyczne, to publikacja, która jest równocześnie wyczerpującym podręcznikiem praktycznym i kompendium wiedzy teoretycznej, przekazująca cenne informacje w sposób interesujący i przystępny dla wszystkich. Książka ta, napisana przez jedną z czołowych brytyjskich specjalistek od spraw żywienia w sporcie, doskonale przysłuży się zarówno każdemu amatorowi aktywnego trybu życia, jak i zawodnikom pragnącym osiągać lepsze wyniki w swoich dyscyplinach. Obecne polskie wydanie (oparte na siódmym angielskim z 2013 roku) autorka wzbogaca o efekty najnowszych, nierzadko nowatorskich badań związanych ze zdrowiem i wydolnością sportową, nie pozostawiając bez odpowiedzi żadnych pytań czy wątpliwości.
Można tu znaleźć praktyczne wskazówki w następujących kwestiach:
- jak zwiększyć wytrzymałość, siłę i wydolność organizmu
- jak obliczyć zapotrzebowanie organizmu na kalorie, węglowodany oraz białka
- jak poprawić sylwetkę
- ile płynów wypijać i jak skutecznie nawodnić organizm.
Książka zawiera także:
- codzienne plany żywieniowe, dzięki którym (zależnie od potrzeb) stracisz lub zyskasz na wadze, zredukujesz tkankę tłuszczową, zyskasz masę mięśniową lub lepiej przygotujesz się do zawodów
- konkretne rady dla sportsmenek, aktywnych ruchowo dzieci oraz uprawiających sport wegetarian
- wyczerpujące omówienie potrzeby suplementacji i odżywek sportowych.
Szczegóły
-
Autor:
Anita Bean
-
Objętość:
360
-
Oprawa:
Miękka
-
Format:
195x235
-
ISBN:
978-83-7785-311-5
-
Rok wydania:
201