Wczytuję dane...
KOD: 978-83-7785-311-5
Autor: Bean Anita
EAN: 9788377853115
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Wydawca: Zysk i S-ka

Wprowadzenie do książki

Żywienie w sporcie

Nowe wydanie Żywienia w sporcie, uwzględniające najnowsze raporty medyczne, to publikacja, która jest równocześnie wyczerpującym podręcznikiem praktycznym i kompendium wiedzy teoretycznej, przekazująca cenne informacje w sposób interesujący i przystępny dla wszystkich. Książka ta, napisana przez jedną z czołowych brytyjskich specjalistek od spraw żywienia w sporcie, doskonale przysłuży się zarówno każdemu amatorowi aktywnego trybu życia, jak i zawodnikom pragnącym osiągać lepsze wyniki w swoich dyscyplinach. Obecne polskie wydanie (oparte na siódmym angielskim z 2013 roku) autorka wzbogaca o efekty najnowszych, nierzadko nowatorskich badań związanych ze zdrowiem i wydolnością sportową, nie pozostawiając bez odpowiedzi żadnych pytań czy wątpliwości.

Można tu znaleźć praktyczne wskazówki w następujących kwestiach:

  • jak zwiększyć wytrzymałość, siłę i wydolność organizmu 
  • jak obliczyć zapotrzebowanie organizmu na kalorie, węglowodany oraz białka 
  • jak poprawić sylwetkę 
  • ile płynów wypijać i jak skutecznie nawodnić organizm. 


Książka zawiera także:

  • codzienne plany żywieniowe, dzięki którym (zależnie od potrzeb) stracisz lub zyskasz na wadze, zredukujesz tkankę tłuszczową, zyskasz masę mięśniową lub lepiej przygotujesz się do zawodów 
  • konkretne rady dla sportsmenek, aktywnych ruchowo dzieci oraz uprawiających sport wegetarian 
  • wyczerpujące omówienie potrzeby suplementacji i odżywek sportowych.

Szczegóły

  • Autor: 

    Anita Bean

  • Objętość: 

    360

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Format: 

    195x235

  • ISBN: 

    978-83-7785-311-5

  • Rok wydania: 

    201

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...