Wczytuję dane...
KOD: 978-83-65846-19-8
Autor: Jean Seignalet
Dostępność: 24 godzin
EAN: 9788365846198
Koszt wysyłki: ★☆★ ☆Darmowa Dostawa ☆★☆★
Wydawca: Vital

Wprowadzenie do książki

Odżywianie czyli trzecia droga medycyny

100 chorób, które można pokonać dietą

Poznaj żywność funkcjonalną, która zapobiega i eliminuje choroby!

   To odżywianie stanowi trzecią drogę medycyny, która działa bezpośrednio na przyczyny chorób, a nie tylko na ich objawy. Od niego zależy Twoje zdrowie. Autor opracował program żywieniowy i przetestował go na swoich pacjentach. Uzyskał 90% skuteczność w zwalczaniu tak ciężkich chorób jak zapalenie stawów, rak, astma, cukrzyca, marskość wątroby i wiele innych. Propaguje holistyczną wizję pacjenta, który nie jest sprowadzony do jednego organu. Metoda Autora aktywuje rolę pacjentów w procesie leczenia oraz eliminuje wszelkie skutki uboczne, a co najważniejsze, stanowi medycynę bezpłatną. Program odżywiania niesie prawdziwą nadzieję tysięcom chorych na całym świecie, a nutriterapię określa jako najważniejszy lek w przypadku wielu chorób. Nowe odżywianie – zdrowsze życie.

   Po medycynie konwencjonalnej i alternatywnej pojawia się trzecia droga do zdrowia, którą jest odżywianie. Opisany w tej publikacji naukowo udowodniony system odżywiania posiada moc uzdrawiania z tak zwanych chorób nieuleczalnych. Został sprawdzony na ponad 2500 osobach, z niemal 90% skutecznością. Stwierdzono u nich remisję objawów, co umożliwiło powrót do komfortowego życia.

Odżywianie jako medycyna XXI wieku oferuje:

  • żywność widzianą jako najważniejszy lek w przypadku leczenia wielu chorób,
  • metodę, która działa bezpośrednio na przyczyny chorób, a nie tylko na ich objawy,
  • holistyczną wizję pacjenta, który nie jest sprowadzony do jednego, chorego organu,
  • aktywną, świadomą rolę chorych w procesie samoleczenia,
  • sposób leczenia bez ryzyka wystąpienia niepożądanych objawów,
  • medycynę bezpłatną, bezpieczną i ekologiczną.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Jean Seignalet

  • Tytuł oryginału: 

    L’alimentation ou la troisieme médecine

  • Liczba stron: 

    958

  • Wymiary: 

    175x245

  • Oprawa: 

    Twarda

  • ISBN: 

    978-83-65846-19-8

  • Tłumacz: 

    Ewa Reszke

  • Rok wydania: 

    2018

Polecamy