Wprowadzenie do książki
Szaszłyk i kebab
Prezentujemy zestaw przepisów na niezwykle popularne w naszym kraju szaszłyki i kebaby – te wywodzące się z kuchni orientalnej specjały można przyrządzić na mnóstwo sposobów. Znajdziesz tu przysmaki z różnych gatunków mięsa (drobiu, wieprzowiny, wołowiny i jagnięciny), ryb, a także z samych warzyw czy owoców.
Dowiesz się, jak przyrządzić m.in.: szaszłyki drobiowe z brzoskwiniami, szaszłyki wiejskie, suvlaki, szisz kebeb, döner kebab, szaszłyki z łososia i ananasa oraz szaszłyki z krewetek.
Publikację uzupełniają receptury na sosy, które wyśmienicie podkreślą smak przyrządzanych szaszłyków i kebabów, np. tzatziki czy barbecue.
Szczegóły
-
Autor:
Opracowanie zbiorowe
-
Objętość:
112
-
Oprawa:
Twarda
-
Format:
165x235
-
ISBN:
978-83-7707-124-3
-
Rok wydania:
2012
-
Tematyka:
Kuchnia Diety