Wczytuję dane...
KOD: 978-83-64647-87-1
Autor: Andrea Ciucci, Paolo Sartor
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 7.90 PLN
Wydawca: Esprit

Wprowadzenie do książki

W kuchni ze świętymi

   Obaj autorzy są księżmi z diecezji mediolańskiej, którzy mają za sobą współpracę wydawniczą przy tekstach na temat inicjacji chrześcijańskiej.
   Uwielbiają gotować dla siebie i przyjaciół (zwłaszcza pierwszy z nich) oraz biesiadować za stołem w miłym towarzystwie (zwłaszcza drugi), postanowili więc zebrać kilka lat temu w jeden tom przepisy zaczerpnięte z Biblii (A tavola eon Abramo, Cinisello Bałsamo 2011). Książka wzbudziła zainteresowanie czytelników, zebrała pozytywne recenzje i została przetłumaczona na wiele języków. Zainspirowała przygotowujących wspólnotowe posiłki i spotkania, tak by zgłębiali Pismo Święte oraz poznawali gwiaździste niebo Abrahama i ziemię Jezusa.
   Ponieważ apetyt rośnie w miarę jedzenia, autorzy pomyśleli, że również święci byli ludźmi nieba i ziemi. Stanowili i stanowią wzór do naśladowania w Kościele, w pracy i na ulicy, a także - dlaczego nie? - przy stole przyjaźni i braterstwa. Tak zrodził się pomysł na książkę, którą trzymacie w rękach.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    ks. Andrea Ciucci, ks. Paolo Sartor

  • Tytuł oryginału: 

    In cucina con i santi

  • Liczba stron: 

    213

  • Wymiary: 

    145x205

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-64647-87-1

  • Tłumacz: 

    Agnieszka Zielińska

  • Rok wydania: 

    2015

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...