Wprowadzenie do książki
Żywienie w cukrzycy
Prawidłowa dieta ma istotne znaczenie w skutecznym leczeniu cukrzycy i jest ważnym składnikiem terapii. Poradnik zawiera wiele przydatnych wiadomości o żywieniu. Autorzy odpowiadają na pytania: co, ile i kiedy jeść. Z jakich produktów układać jadłospisy oraz jak przygotowywać smaczne i zdrowe posiłki. Cennym uzupełnieniem książki jest podanie równoważnych wymienników artykułów spożywczych z ich wartościami energetycznymi i zawartością podstawowych składników pożywienia. Stosowanie zaleceń specjalistów zapewni korzystanie z przyjemności dobrej kuchni, prowadzenie aktywnego trybu życia i dobre samopoczucie.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Jan Tatoń, Anna Czech, Dorota Idaszak
-
Liczba stron:
416
-
Wymiary:
205x145
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-200-4194-1
-
Rok wydania:
2007