Wczytuję dane...
KOD: 514890
Dostępność: 2 dni
EAN: 9788327126467
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Wydawca: Publicat

Indie to kraj z bogatymi tradycjami wegetariańskimi, który może pochwalić się bardzo urozmaiconą kuchnią, z subtelnymi różnicami regionalnymi. W tej książce znalazły się przepisy między innymi na przepyszne pakory ze szpinaku, chrupki kalafior w sosie szafranowo-migdałowym, kofty z paneeru i ziemniaków oraz tradycyjny chana dal. Recepturom towarzyszą znakomite fotografie Davida Loftusa. Prezentując czytelnikowi 70 wspaniałych potraw, Roopa Gulati jednocześnie zdradza tajniki tradycyjnych technik gotowania oraz składników w kuchni indyjskiej. Charakterystyczne mieszanki przypraw umożliwią każdemu stworzenie prawdziwej wegetariańskiej uczty w stylu indyjskim w zaciszu własnego domu

Detale

  • Autor: 

    Roopa Gulati

  • Format: 

    240x165 mm

  • Ilość stron: 

    176

  • ISBN: 

    9788327126467

  • Oprawa: 

    broszurowa

  • Rok wydania: 

    2022

Polecamy