Wczytuję dane...
KOD: 978-83-8168-664-8
Autor: Jamie Koufman, Jordan Stern, Marc Michel Bauer
Dostępność: 2 dni
EAN: 9788381686648
Koszt wysyłki od: 7.90 PLN
Wydawca: Vital

Refluks jest skomplikowany. To sprawia, że niektóre produkty trzeba traktować jak swoich wrogów. Objawy wywoływane przez jedzenie późno w nocy mogą wpływać na sen, a problemy z wysypianiem
się pogarszają jakość życia i wpływają na stan zdrowia. Refluks jest szkodliwy. Uważamy, że jest to główna przyczyna raka przełyku i gardła, a także prawdopodobnie innych nowotworów.
Na szczęście, w przypadku wielu osób istnieje lekarstwo. Poznasz je właśnie teraz, czytając tę książkę kucharską, w której dwóch lekarzy podsumowuje wszystko, co wiedzą o refluksie, przy współpracy
z kreatywnym szefem kuchni.

Ale to nie tylko książka kucharska. Na pewno mamy nadzieję, że przygotujecie smaczne i zdrowe dania francuskiego mistrza kuchni Marc Bauera, wykorzystujące wyniki najnowocześniejszych badań
z dziedziny medycyny dotyczących „bezpiecznych” produktów, na które przepisy znajdują się w tej książce, ale zachęcamy również doprzeczytania rozdziałów podsumowujących wiadomości o refluksie,
w którym wyjaśniamy, jakie konsekwencje ma refluks i jego objawy oraz dlaczego stanowi tak poważne zagrożenie dla zdrowia. Po części przedstawiamy i wyjaśniamy naukowe informacje,
ponieważ zdajemy sobie sprawę, jakie kontrowersje zaczął budzić refluks, w związku z wieloma punktami widzenia wynikającymiz licznych różnych i podzielonych specjalizacji medycznych. Jako
eksperci w tej dziedzinie długo i sumiennie pracowaliśmy, aby zapewnić rzetelny i dokładny przegląd najbardziej niezrozumianych kwestii. W rozdziale „To, co jesz może cię zjeść” (strona 21), wyjaśniamy
refluks w sposób, który będzie zrozumiały dla każdego. Jeśli interesujesz się nauką, rozdział „Informacje o refluksie w strawnej formie” (strona 235) zawiera bardziej wyczerpujące i potwierdzone
dane pochodzące z badań medycznych, w dużej mierze przeprowadzonych przez dr Jamie Koufman, które pomagają wypełnić lukę pomiędzy sposobem, w jaki refluks może rozumieć twój lekarz a tym,
jak refluks wpływa na codzienne życie.

Dzięki informacjom zawartym w tej książce:

– dowiesz się, jakie są przyczyny i objawy refluksu oraz w jaki sposób prawidłowo go zdiagnozować,
– poznasz strategie eliminacji różnego rodzaju refluksu, np. refluksu żołądkowego, żołądkowo-przełykowego, choroby refluksowej przełyku (GERD lub GORD), refluksu krtaniowo-gardłowego, refluksowego zapalenia krtani czy refluksu utajonego,
– odkryjesz, czym jest dieta przeciwrefluksowa i w jaki sposób może pomóc Ci wyleczyć Twoje dolegliwości,
– dowiesz się, jakich produktów unikać, a które powinny zagościć w Twojej kuchni na stałe,
– otrzymasz 75 przepisów na łatwe i smaczne śniadania, dania główne, sałatki i desery, wśród których znajdziesz omlet z pieczarkami, warzywną zupę z jęczmieniem i kurczakiem, gulasz grzybowy czy niesamowite ciasteczka owsiane!

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    dr Jamie Koufman, dr Jordan Stern, Marc Michel Bauer

  • Tytuł oryginału: 

    Dropping Acid: The Reflux Diet Cookbook & Cure

  • Liczba stron: 

    280

  • Wymiary: 

    145x205

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-8168-664-8

  • Rok wydania: 

    2021

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...