Wprowadzenie do książki
Dieta antyhistaminowa
Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest - w odpowiednich ilościach - niezbędna do życia. Jednak u osób, u których stwierdzono jej nietolerancję histamina zawarta w lekach i pokarmach może powodować znaczne dolegliwości. Ponieważ odgrywa kluczową role w reakcjach alergicznych, jej następstwami są m.in.: bóle głowy, wysypka, swędzenie skóry, bóle brzucha, biegunka, wodnisty katar, kaszel, zaburzenia rytmu serca.
W poradniku podano praktyczne rady, które pomogą wrażliwym na działanie histaminy osobom uzyskać wyraźną poprawę stanu zdrowia, a nawet całkowicie pozbyć się uciążliwych objawów. Liczne przepisy na dania główne, zupy, sałatki, desery oraz na ciasteczka, ciasta i torty z pewnością ułatwią zachowanie właściwej diety.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Heide Steigenberger
-
Liczba stron:
128
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-200-4176-7
-
Tłumacz:
Maria Kaczorowska
-
Rok wydania:
2010