KOD: 978-83-947050-0-8
Autor: Siergiej Gładkow
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN

Wprowadzenie do książki

Kulinarna księga natury

O powrocie do życia dzięki naturalnemu odżywianiu

Jak ze swojego jedzenia uczynić lekarstwo i źródło sił, a jednocześnie nadal czerpać z niego przyjemność, bez samoograniczenia i ascezy?

Książka o osiąganiu prawdziwej witalności dzięki przejściu na naturalny, przynoszący życie pokarm.

W książce autor dzieli się własnymi tajemnicami i przedstawia 100 przepisów na przygotowanie "żywych" potraw. To właśnie oryginalne receptury stanowią zasadniczą zawartość tej książki. Dzięki konkretnym wskazówkom każdy będzie potrafił "skomponować" pełnowartościową dietę, dostosowaną do indywidualnej kondycji i uniknie typowych błędów diety wegetariańskiej i witariańskiej.

Siergiej Gładkow jest doktorem nauk matematyczno-fizycznych, w przeszłości z sukcesami zajmującym się fizyką eksperymentalną, autorem wielu publikacji. Gdy jego karierę naukową przerwała zagrażająca życiu choroba onkologiczna, postanowił zrezygnować z pomocy lekarzy i wszystkie sprawy związane ze zdrowiem wziąć w swoje ręce.

Od tego czasu minęło prawie ćwierć wieku. Autor znalazł nową drogę i cel swojego życia ? poszukiwanie sposobów uzyskania jedności z Przyrodą, rozumianą jako żywy organizm. Wydał w Rosji już kilka prac na temat zdrowego odżywiania.

Jedną z głównych idei niniejszej książki jest postrzeganie budowania diety idealnej jako procesu twórczego, do którego należy podchodzić, kierując się nie narzuconymi teoriami i dogmatami, ale uważną obserwacją własnego organizmu ? to w nim mamy poszukiwać symptomów rosnącej witalności.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Siergiej Gładkow

  • Liczba stron: 

    304

  • Wymiary: 

    145x205

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-947050-0-8

  • Rok wydania: 

    2018

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...