Wczytuję dane...
KOD: 978-83-7788-718-9
Autor: Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz
Dostępność: 24 godzin
EAN: 9788377887189
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Wydawca: Samo Sedno

Wprowadzenie do książki

Retrowarzywa Warzywa na stół!

  Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew oraz topinambur – siedem warzyw, kiedyś znanych i lubianych, a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie kilku popularnych dań. Autorzy bestsellerowej „Kipi kaszy” podjęli smakowite wyzwanie, by przywrócić retrowarzywa współczesnej kuchni. Przygotowali 105 oryginalnych przepisów, dla których inspiracją były dania z różnych części świata oraz polska tradycja i kultura. Warzywa występują w tej książce w roli głównej, dlatego blisko trzy czwarte przepisów to dania bezmięsne. Pomysły kulinarne zostały tak skomponowane, aby gotowanie sprawiało przyjemność zarówno osobom podejmującym kulinarne rewolucje, jak i doświadczonym wielbicielom dobrej kuchni.

  Retrowarzywa powracają więc w wielkim stylu, wpisując się w ideę zdrowego i świadomego odżywiania się oraz powrotu do korzeni (także dosłownie!) i kuchni regionalnej.

Paweł Łukasik – technolog żywienia, a prywatnie pasjonat gotowania. Odpowiada za część merytoryczną, gotowanie oraz przepisy przygotowane specjalnie na potrzeby tej publikacji.

Grzegorz Targosz – fotograf, absolwent Otwartego Studium Fotografii Politechniki Krakowskiej, zdobywca 1. miejsca w kategorii profesjonalistów w Ogólnopolskim Konkursie dla Profesjonalnych Fotografów Kulinarnych, autor wszystkich zdjęć w książkach „Retrowarzywa” i „Kipi kasza”.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz

  • Liczba stron: 

    240

  • Wymiary: 

    205x270

  • Oprawa: 

    Twarda

  • ISBN: 

    978-83-7788-718-9

  • Rok wydania: 

    2016

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...