Pyszne i szybkie keto z 10 składników
Ta książka jestpełna przepisów na pyszne i łatwe dania ketogeniczne i zawiera wszystko, czego potrzebujesz, żeby uczynić je niezawodnymi – od instrukcji krok po kroku, z którymi poradzą sobie najbardziej początkujący kucharze, do cennych wskazówek i modyfikacji, które pomogą ci opanować każdy przepis, a nawet przygotować własne wersje.
Nauczysz się podstaw i dowiesz się od czego zacząć, jeżeli niskowęglowodanowy styl życia keto jest dla ciebie nowością. A jeśli nie, to i tak na pewno znajdziesz coś nowego w tych łatwych przepisach ketogenicznych!
Dieta ketogeniczna charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów, średnią zawartością białka i niską zawartością węglowodanów. Główną różnicą między dietą ketogeniczną a niskowęglowodanową jest to, że celem diety ketogenicznej jest osiągnięcie stanu metabolicznego zwanego ketozą. Osiągamy ją dzięki odpowiedniej proporcji makroelementów – tłuszczu, białka i węglowodanów. Ketoza jest stanem metabolicznym, w którym paliwem jest spalany tłuszcz, a nie cukier. Aby to zrozumieć, musimy poznać sposób metabolizowania węglowodanów i tłuszczów.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Maya Krampf
-
Tytuł oryginału:
The Wholesome Yum Easy Keto Cookbook: 100 Simple Low Carb Recipes. 10 Ingredients or Less
-
Liczba stron:
288
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-8168-524-5
-
Rok wydania:
2020