Wczytuję dane...
KOD: 978-83-245-2083-1
Autor: Katarzyna Bosacka, Aleksandra Misztal
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawca: Publicat

Wprowadzenie do książki

Wiem co jem Przepisy z programu

Co się stało z pyszną polską żywnością?

    Odpowiedź jest dość skomplikowana. Po wejściu Polski do Unii Europejskiej zniknęły polskie normy, które dokładnie mówiły, ile mięsa powinno być w szynce, kiełbasie czy parówkach. Były znacznie bardziej restrykcyjne niż europejskie. Dziś w sklepach znajdziemy wiele wartościowych produktów, ale też sporo tandetnych i naszpikowanych chemią. Niestety, my, konsumenci, sami musimy dokonywać wyborów, wnikliwie czytając etykiety i nie żałując czasu spędzonego przy półkach czy dopytując ekspedientów. Nikt inny tego za nas nie zrobi. Nie ma w Polsce rzetelnych pism konsumenckich, które by docierały do wszystkich, mało jest prawdziwie i prężnie działających organizacji konsumenckich. Siła tkwi w nas. Kupujmy prawdziwe jedzenie, wspierając jednocześnie uczciwych producentów.
   A jeśli ktoś ma dość sklepowej, przetworzonej żywności, zawsze może sięgnąć po przepisy z programu Wiem, co jem. Na pewno się nie zawiedzie.

Szczegóły

  • Autor: 

    Katarzyna Bosacka, Aleksandra Misztal

  • Objętość: 

    152

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Format: 

    165x240

  • ISBN: 

    978-83-245-2083-1

  • Rok wydania: 

    2015

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...